Voor zij die houden van cultuur en winkelen is kunststad Leuven een absolute aanrader. Onze B&B is de ideale uitvalsbasis voor wie alle facetten van deze boeiende stad wil ontdekken.

Wij zetten voor jullie alvast enkele Leuvense hotspots op een rijtje en geven graag een overzicht van de komende activiteiten.

 

Wat valt er binnenkort te beleven in leuven?

* Tentoonstelling Ravage - kunst en cultuur in tijden van conflict, M Museum : 20/03/2014 tot en met 1/09/2014 - www.mleuven.be

 

* Leuven in Scène 11, 12 & 13/07/2014 - www.leuveninscene.be

Leuven in Scène wordt het knallende openingsweekend van een mooie Leuvense zomer vol fijne evenementen. De meest verrassende modeshow ter wereld, een bus vol circus en vuur, een industrieel rariteitenkabinet en passionele tango tussen de vlammen. Het is slechts een greep uit het programma. Want uiteraard is er nog veel meer te doen: straffe circusvoorstellingen, zotte fanfares, humoristische straat-acts. Grote en minder grote voorstellingen.
 

* Beleuvenissen 18 & 25/07 & 8/08/2014

Gratis muziekfestival met (inter)nationale artiesten, 3 vrijdagen lang op 3 pleinen in Leuven. Optredens van oa Axelle Red, Clouseau en Arno.

 

* Marktrock 15, 16 & 17/08/2014

Gratis muziekfestival in het centrum van Leuven met optredens van oa Cookies and Cream, Praga Khan & Paul De Leeuw.

 

* Hapje Tapje 3/08/2014 - www.hapje-tapje.be

Culinaire proevertjes en biermarkt in het centrum van Leuven.

 

Wat loont zeker een bezoekje in Leuven?

M Museum (Leopold Vanderkelenstraat 28, 3000 Leuven) : Dit indrukwekkende museumgebouw van de Belgische architect Stéphane Beel huisvest niet enkel een historische collectie, maar presenteert ook tijdelijke tentoonstellingen. Ontdek de wisselende agenda van M op www.mleuven.be

 

Het Groot Begijnhof : Dit stukje Unesco Werelderfgoed uit de 13de eeuw is een betoverend stukje pure rust midden in de stad.

 

Brouwerijen : In en om Leuven kunt u verschillende brouwerijen bezoeken. De brouwerij van Stella is de grootste en bekendste (Vuurkruisenlaan 4, 3000 Leuven - www.brouwerijbezoeken.be), maar ontdek zeker ook de 3 artisanale bieren in brouwerij Domus (Tiensestraat 8, 3000 Leuven - www.domusleuven.be)

 

Shopping : Het centrum van Leuven telt een 1.000-tal handels- en horecazaken. Het aanbod is jong en veelzijdig en voor elk budget is er wat wils. Tip: Op donderdag is er in Leuven avondshopping en blijven een aantal winkels open tot 20u.